Veszélyes fák kivágása

Megdöntötte, megtépázta a fát a vihar, mert már korhadt? Útban van egy terebélyes fenyő? Túl nagyra nőtt a lomb és nagyon besötétíti a házat, kertet? A magasan lévő, nehezen elérhető ágak hozzáérnek a vezetékekhez? Vagy csak simán felfrissítené, ritkítaná a lombozatot, de egy sima metszésnél komolyabban?

Veszélyes fák kivágására csak szakértő céget!

Ha olyan céget keres, amelynél a veszélyes fák kivágása a lehető legzökkenőmentesebb, érdemes a Veszelyes-fakivagas.hu weboldal megtekintenie. Mert temérdek olyan helyzet adódik, amikor a „házi” favágás nem biztonságos, egy vezetékekre vagy éppen a tetőre ráhajló terebélyes fa, esetleg mondjuk egy 30-40 méter magas fenyő már bőven az a kategória, amikor szakemberre van szükségünk. Mert ahogyan a nevük is mutatják, ezek tényleg veszélyes fák. Ránk és a környezetünkre is. Ide pedig már több kell, mint egy jó fűrészgép, a balesetek és a károk megelőzése érdekében igencsak indokolt az alpintechnikával és/vagy kosaras emelődaruval felszerelt szakértő bevonása, akinek „mellékesen” favágó végzettsége is van. Még így is lehetnek gondok, nehézségek, de ezek száma jelentősen csökkenthető, ha a veszélyes fák kivágását szakavatott gárda végzi.

A keletkező hulladékkal (nyesedék, ágak, lomb stb.) általában kezdeni kell valamit, ezt is érdemes előre tisztázni, természetesen ebben is segít a Veszelyes-fakivagas.hu. Mint ahogyan vállalnak sövényvágást vagy ereszcsatorna-tisztítást is. Ne sajnáljuk a pénzt a szakszerű munkára, sokkal nagyobb kárt, bajt okozhatunk, ha magunk állunk neki a veszélyes fák kivágásának!